Waarom werken voor PepsiCo Veurne?

PepsiCo is een van de grootste voedingsmiddelen- en drankenbedrijven ter wereld. Lay's, Bugles, Doritos of Cheetos, je hebt ongetwijfeld je vingers al eens afgelikt bij de heerlijke chips die we in Veurne produceren.

Bij ons zijn je collega's meer dan alleen collega's, ze staan elke dag als vrienden voor je klaar. We moedigen onze medewerkers aan om te blijven groeien in hun job. Maar ook PepsiCo groeit. Daarom focussen we op duurzame groei en uitdagende toekomstperspectieven.

Werken voor een duurzaam bedrijf

Onze knapperige chips willen we op een ecologisch en maatschappelijk verantwoorde manier produceren.
ENERGIEVERBRUIK
We blijven ons elektriciteitsverbruik en ons gasverbruik van de stoomketel terugdringen.
BETROKKENHEID
We betrekken de medewerkers al vanaf de start van de processen heel nauw, waardoor ze de veranderingen beter begrijpen en er het belang van inzien.
INVESTEREN IN DE TOEKOMST
We investeren in de optimalisering van waterverbruik, het afvangen en hergebruiken van hemelwater en van het vocht in de aardappelen, en slimme real time monitoring.
DUURZAME OPLOSSINGEN
Met de restwarmte van ons productieproces voorzien we een nabije woonwijk van warmte.
AMBITIEUZE DOELEN
We stellen onszelf ambitieuze doelen tegen 2030, bijvoorbeeld het leidingwaterverbruik 8 keer lager krijgen en voor alle verpakkingen 100% gerecycled of hernieuwbaar plastic gebruiken, waardoor we de broeikasgassen van folieverpakkingen tot 40% kunnen verminderen.

Word ENERGY & Utilities Engineer

Als Energy & Utilities Engineer sta je in voor het energie- en watermanagement en de nutsvoorzieningen van de fabriek. Jouw doel? Ons productieproces zo duurzaam en energiezuinig mogelijk maken. Een uitdagende job met veel verantwoordelijkheid. Klaar voor de toekomst?

PepsiCo in cijfers

PepsiCo is niet voor niets een grote naam. We verzetten elke dag indrukwekkende hoeveelheden chips met een groot team gemotiveerde Superkraks.
 • 2,5 MILJOEN
  We produceren 2 tot 2,5 miljoen zakken chips en snacks per dag
 • 9
  We werken op 9 productielijnen
 • 40.150
  Onze fabriek is om en bij 40.150 m² groot ofwel de grootte van 8 voetbalvelden
 • 550
  Je maakt deel uit van een bedrijf met zowat 550 collega's: 100 bedienden en 450 arbeiders
 • 8
  Ons doel is om tegen 2030 het leidingwaterverbruik 8 keer te verminderen, van 3,5 liter naar 0,4 liter per kg afgewerkt product
 • 1.456
  Met onze restwarmte voorzien we een nabije woonwijk van warmte. Met dat net zorgen we in 10 jaar voor 1456 ton minder CO2-uitstoot.